Sosyal Medya

Dünya

Anti emperyalist PKK’dan “Patron Amerika” itirafı

Bebek cinayetleriyle ünlenen terör örgütü PKK ile DAEŞ arasındaki katliam rekabeti canlı bomba yarışıyla hız kazanmıştı. PKK, ABD ile ortak olduklarını ilan ederek terör rekabetini bir üst boyuta taşıdı. PKK'nın ele başlarından Cemil Bayık, BBC'ye Amerika'yla irtibat kurduklarını itiraf etti.



Gerek siyasi uzantıları olan HDP kanadının, gerek sanat ve akademi çevrelerindeki destekçilerinin PKK adına propaganda yaparken sıkça dile getirdikleri sözde Anti-Emperyalist söylemlerin aksine, PKK’nın elebaÅŸlarından Cemil Bayık, Ä°ngiliz BBC'ye yaptığı açıklamada, Amerika'yla irtibat kurduklarını itiraf etti.

PKK çevrelerinde, stratejik siyaset olarak tevil edilmeye çalışılan bu açıklama PKK’nın ABD ordusunun bir uzantısı olduklarının itirafı olarak deÄŸerlendirildi. Ä°ngiltere’den kalkıp Kandil’e gelen BBC muhabiri, Cemil Bayık’tan ABD “Emperyalizmine biat” bildirisi mahiyetindeki baÄŸlılık yeminini BCC haberi olarak dünyaya duyurdu. Bayık, “Kerkük'te görüştüğümüz PKK komutanları Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduÄŸunu söyledi, bu doÄŸru mu" sorusuna; "Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Zaman zaman görüşmeler bile olmuÅŸtur." cevabını verdi.

Bayık ABD emperyalizmine baÄŸlılık yeminlerinin sözde devrimcilerde dedikoduya sebep olmaması için görüşmelerin “DAEÅžle mücadeleyle ilgili olduÄŸunu eklemesi dikkat çekti.

Tüm zamanların patronu Amerika

Amerika'yla da İngiltere'yle de irtibatta olduklarını ifade eden Bayık, koalisyon güçlerini temsil eden esas unsur olarakta Amerika'yı gördüklerini belirtti.

“esed’le aralarında açılma”

Suriye’nin Kamışlı bölgesinde birebirine saldıran Esed çeteleriyle PKK çeteleri arasındaki bu çatışmanın, Kandil’in doÄŸrudan ABD ordusuna baÄŸlanması yüzünden Rus Yanlısı Esed ile aralarının açılması olarak yorumlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.